Pár szóban az ivóvízről


Elérhetőségek:
ALFA LŐRINC Kft.
Telefon: 70/603-5363
e-mail:alfalorinc@gmail.com

Garanciális feltételek

Árak

Víz- és energiamegtakarítás

Milyen alkatrészt válasszunk?

Hogyan válasszunk szakembert?

Ajánlott linkek

Manapság divatos a napi ásványvíz-fogyasztás, elég belegondolni, hogy mekkora területet tesznek ki az üzletekben az ásványvizes polcok. Ha megkérdezünk bárkit, hogy miért iszik ásványvizet, többnyire azt a választ kapjuk, hogy azért, mert a "csapvíz klóros". Ez igaz, a vezetékes víz valóban tartalmaz klórt. Vitatott, hogy mennyire káros az egészségre (Budapesten az egészségügyi határérték alatt van), viszont tény, hogy kellemetlen szaga van a klórnak.

Az ásványvizek minősége azonban elég jelentős különbségeket mutat: vannak díjnyertes ásványvizek, vannak teljesen ismeretlenek, vannak magas- és alacsony ásványianyag-tartalmú vizek. Általában a legolcsóbbaknál finomabbak, tisztábbak a drágábbak, tehát ha valaki azért iszik ásványvizet, mert kímélni szeretené az egészségét, jobban teszi, ha a közepesnél drágább kategóriából válogat. Ezek között azonban vannak kifejezetten magas ásványi anyag-tartalmú vizek is. Jó tudni ezekről, hogy kizárólagosan ezeket fogyasztani kifejezetten megterhelő a vesére nézve. Jóból is megárt a sok - ahogy a mondás tartja.

Léteznek azonban megoldások, amelyek egészségügyi szempontból megnyugtatóak, a folyamatos ásványvízfogyasztásnál meg gazdaságosabbak, az eldobott palackok környezetszennyező mivoltán túl. Vannak víztisztító kancsók, amelyek alapvetően a klór ízétől és szagától szabadítja meg a vizet, de léteznek egészen komoly berendezések is.A honlapon található fényképek, szövegek bármilyen, nem magáncélú felhasználásához írásbeli hozzájárulásunk szükséges.