Elérhetőségek:

ALFA LŐRINC Kft.

Telefon:70/603-5363

e-mail:alfalorinc@gmail.com

Vissza a főoldalra

Árak

Víz- és energiamegtakarításAjánlott linkek

tanácsok a vásárláshoz

Természetesen bármely, a megrendelő által vásárolt, látható hibával nem rendelkező alkatrészt beépítünk. Ebben az esetben garanciát a munkára vállalunk (megfelelő szerelés), a szerelvényre nem. A garancia a vásárlás helyén, vagy a jótállási jegyen megadott helyen érvényesíthető.

Vásárolni öröm, ezért adunk egy-két tanácsot a választáshoz, ha úgy dönt, hogy Ön szerzi be saját felelősségére az alkatrészt:
1. Inkább olyan, ismert márkát válasszon, amely régóta itt van Magyarországon - így valószínűleg később is kap hozzá alkatrészt.
2. A jobb termékeknél a magyar nyelvű használati utasításban, vagy a jótállási jegyen fel vannak sorolva az alkatrészek. Ellenőrizze, hogy megvannak-e!
3. Ha nem teljesen biztos benne, hogy azt veszi, amire szüksége van, kérje az eladó segítségét! Ha nincs eladó a közelben, vásárolja meg az árut máshol!wc-tartályok előnyei, hátrányai

Manapság többféle öblítési rendszer van használatban.

Eredetileg volt a jó öreg fa tartály, amely még ma is elvétve, de előfordul Budapesten. Hátránya, hogy nincs előnye. Zajos, általában fedetlen, a belseje el tud rozsdásodni, emiatt orrán-száján tud folyni, ott is, ahol a műanyagok nem.

Ennek közvetlen leszármazottai a felső elhelyezésű, de műanyag tartályok. Az egyik legolcsóbb, egészen használható felső elhelyezésű tartály a Dömötör, amely egy rugó segítségével csak addig enged vizet, amíg a zsinórt húzzuk - emiatt víztakarékos. Ár - érték arányban messze a legjobb a piacon. Vannak komolyabb felső elhelyezésű tartályok is, ezek jellemzően annyival tudnak többet, hogy van egy hungarocell szigetelésük, amely a zajt is csillapítja, de főként nyáron hasznos, amikor a harminc fokos melegben bezúdul a tíz fokos víz tartályba, és emiatt a tartály külső falára, fenekére, lecsapódik a pára. A szigetelt tartályoknál ez nem fordul elő.

Az alsó elhelyezésű tartályok előnye, hogy könnyen szerelhetők, ha majd egyszer javítani kell őket. (Kell.) Az alsó tartályok működése csedesebb, mert az öblítővíz vastagabb csövön, rövidebb úton jut a csészébe. A felső tartályos WC átépítése alsó tartályosra általában megoldható feladat, de sokszor a csészét is cserélni kell ehhez.

Elegáns megoldás a kerámia v. porcelán tartályos WC, amelynek a hivatalos neve a monoblokkos WC. Itt a csésze hosszabban elnyúlik, erre ül rá a tartály - vagyis öblítőcső egyáltalán nincs! Ennélfogva az eddigiek közül ez a leghalkabb, a porcelán szebb, nemesebb anyag a műanyagnál. Előny, hogy a szerkezete gyakorlatilag akárhányszor cserélhető, létezik univerzális szelepkészlet, hátrány viszont, hogy ez a szelepgarnitúra vetekszik egy jó műanyag tartály árával. További hátrány pedig, hogy akár a csészét, akár a tartályt kényszerülünk cserélni, nem minden esetben lehet őket külön-külön, pont az egyedi formai kialakítás miatt. De ha vigyázunk egy ilyen összeállításra, akkor ez a szempont nem olyan lényeges.

A legmenőbb a falba süllyesztett tartály. Nagyon csendes, nagyon diszkrét, de ha egyszer cserélni kell, akkor a helyiséget szét kell verni, ezt ugye mondanom sem kell. Ha ilyet veszünk, csak olyan márkájút vegyünk, amely cég egyébként is gyárt WC-tartályokat, és már jó ideje megtalálható Magyarországon. Ha valami nagyon "akciósat" veszünk, lehet, hogy egy vacak gumitömítés miatt kell a tartálytól és az azt takaró csempétől megválnunk, akár nem is sokára. De ha márkásat választunk, akkor is jobb, ha felkészülünk: az alkatrészek ára és a beszerzése sem olyan szintű, mint egy falon kívüli tartályé.A honlapon található fényképek, szövegek bármilyen, nem magáncélú felhasználásához írásbeli hozzájárulásunk szükséges.