elérhetőségek

ALFA LŐRINC Kft.

Telefon:70/603-5363

e-mail:alfalorinc@gmail.com

Vissza a főoldalra

Áraink

Garancia

Milyen alkatrészt válasszunk?

Hogyan válasszunk szakembert?

Víz- és energiamegtakarításAjánlott linkekkivitelezés

amikor még nem létező eszközöket építünk ki (pl. vezeték, még egy mosdó, radiátor, vagy komplett rendszer), a kiszállási díjat csak egyszer számítjuk fel, a munka első felmérésekor. Ezt a díjat a teljes munkadíjból levonjuk. A munkadíjat az Ön igényei alapján elkészített írásbeli (elektronikus vagy papíralapú) árajánlat írja le, amelytől felfelé való eltérés nem lehet.
A felmérés díja a kiszállási díj. Miért fizessen, amikor nem végzünk kézzelfogható munkát? Azért, mert a kiszállás ugyanúgy időbe és pénzbe (benzinbe) kerül, mint szereléskor. Ezt valakinek meg kell fizetnie. Vagy az fizet, aki végül megrendel mondjuk egy felújítást, másik négy ajánlatkérő helyett is, vagy mindenki azért fizet, amit megrendel (kér, igénybe vesz, stb.). Utóbbi talán igazságosabb, különösen a tényleges megrendelőkkel szemben.

fűtésszerelés

A fűtésrendszer hibáinál látatlanban nem lehet biztosan megmondani, hogy mi okozza a problémát, mert gyakran több dolog együttes fennállása vezet a hibajelenséghez.

Csöpög, vagy csak ereszt valahol a fűtésrendszer? Lehet elhasználódott egy radiátorszelep, de lehet, hogy a tágulási tartály nem megfelelő, vagy egyszerre mindkettő.

Egy vagy több radiátor nem fűt rendesen, miközben a többi hibátlan? Szorulhatott légbuborék is a rendszerbe, de lehet lerakódott iszap is a gond. Vagy rosszul bekötött radiátorok.

A központi fűtésrendszer több szempontból „kényesebb” az ivóvízhálózatnál, mert például több gondot okoznak a légbuborékok, a csőátmérők megválasztása is. Új rendszer építésekor fontos gondolni a légteleníthetőségre is.

Mindenkinek, aki új rendszert épít ki, ajánlom, hogy ne sajnálja a pénzt iszapleválasztóra, mert a mai kazánok és a mai, termosztatikus radiátorszelepek kényesebbek a régieknél.


Egy-két példa tájékoztatásul, gyakran előforduló esetekben:

Feltöltés, légtelenítés: 0,5 – 1 óra (ha a kazán a lakásban, családi házban található)

Radiátorszelep csere: 0,5 – 1,5 óra

Iszapleválasztó utólagos beépítése: 2 – 6 óra

Radiátor csere: 1 – 6 óra


Fontos megjegyezni, hogy ezek a munkaidők a szerelésre vonatkoznak. Speciális anyagok beszerzésekor, ha az Ön lakóhelyéhez közel a kellő alkatrész nem beszerezhető, csak a magyarországi képviseletnél (egyes Geberit, Grohe, Hansgrohe, Teka, stb. alkatrészek tipikusan), akkor a beszerzés díja egy budapesti kiszállási díj, illetve az Ön ingatlanához, telephelyére történő ismételt kiszállást is meg kell fizetni. A beszerzést a kiszerelt mintadarab alapján Ön is elvégezheti, ezzel pénzt takaríthat meg.A honlapon található fényképek, szövegek bármilyen, nem magáncélú felhasználásához írásbeli hozzájárulásunk szükséges.